Ana içeriğe atla

Portekiz'de Seyahat Nasıl Yapılır?


Portekiz, seyahat etmesi kolay oldukça küçük bir ülke ve İspanya'nın kuzeyindeki güney Algarve bölgesine giden bir yol gezisi bir günde yapılabiliyor. Her bölgeye her gün seyahat eden birçok toplu taşıma rotası vardır, bu yüzden bir araba kiralamak her zaman gerekli değildir.

Uçakla seyahat

Portekiz'de üç ana havalimanı bulunmaktadır: kuzeydeki Porto havalimanı, merkeze seyahat için Lizbon Portela havaalanı ve Algarve'deki Faro havaalanı. Başka bir ülkeden seyahat ederken Lizbon havaalanı birincil giriş, ancak Porto'ya iniş için uçuşlar bazen bulunabilir.

Ulusal havayolu şirketi TAP Air Portugal, ülke içinde seyahat ederken, düşük fiyatlara ve Portekiz'den yurt dışına seyahat için çeşitli uçuş paketlerine ek olarak, çoğu zaman büyük fiyatlar sunmaktadır. Teklifleri arasında ABD, Kanada ve Brezilya'dan Avrupa'ya uçan yolcuların beş güne kadar Portekiz'de ücretsiz bir durak eklemeleri olan Duraklama Programı yer alıyor. Ryanair ve EasyJet, aynı zamanda Portekiz'e de (ve) giden iki düşük maliyetli seçenek.

Azores ve Madeira Adası'na uçarken bile, genellikle bir anlaşma vardır ve Lizbon havaalanı en kolay kalkış noktasıdır. Lizbon - Ponta Delgada (São Miguel), Lajes (Terceira), Horta (Faial) ve Santa Cruz (Madeira) arası uçuşlar. Hangi adaya gideceğinize bağlı olarak, bir uçuş 1,5 saatten 2,5 saate kadar sürebilir.


Trenle seyahat etmek

Anakara Portekiz, ülkenin çeşitli yerlerine ve şehir sınırları içinde günlük olarak seyahat eden harika bir tren sistemine sahiptir. Lizbon'da ana istasyonlar (ancak bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla) Oriente, Santa Apolonia ve Cais do Sodré; Bunlar, yolcuları başkentten uzak tutan istasyonlardır. Sintra'ya gitmek isteyen herkes, Restauradores metro durağında bulunan güzel Rossio istasyonundan bir trene atlamalıdır.

Tren saatleri Cp.pt adresinde bulunabilir ve çevrimiçi olarak da satın alınabilir. Ayrılmadan önce istasyonda biletinizi beklemek ve satın almak da iyidir. Bazı durumlarda, örneğin, kırsal kasabalardan ayrılırken, biletler trende satın alınır. Portekiz'deki bilet fiyatları güney Avrupa için oldukça ortalamadır ve ülkeyi geçmek genellikle 20 ila 30 € (fiyatlar yüksek hızlı trenlerde artış) arasındadır. Bir şehirde seyahat ederken tek yön bilet ücreti 2 € 'nun altındadır.

Otobüsle seyahat etmek

Otobüsle keşfetmek en ucuz seçenek ve trenden daha uzun sürmüyor (bazen otobüs daha hızlı olabilir). Kırsal merkezlere ve küçük köylere ulaşmak da kolay bir yoldur.

Otobüs güzergahlarını bulmak için ana web sitesi Rede-Expressos. Otobüs istasyonları genellikle bilet satın alınabilecek bir ofise sahiptir, ancak biletlerin sürücüden satın alındığı durumlar da vardır. Yapılacak en iyi şey, bilet bürosunun istasyona vardığında (bir biliyer olarak adlandırılır) birisine sormaktır. Portekizce konuşmak için akıcı bir şekilde konuşmak gerekmese de, temel bir anlayışa sahip olmanız ve birkaç önemli ifadeyi bilmeniz iyidir.

Tramvayla seyahat et

Bu sadece Lizbon ya da Porto'da bir seçenek, ama kesinlikle keşfetmek (ve tepelerin yürüyüş önlemek) için unutulmaz bir yoldur. Metro kartı ayrıca şehir içi otobüsler ve tramvaylar için de çalışır.

Araba ile seyahat

Tabii ki, bir araba kiralamak her zaman bir olasılıktır (Portekiz'de yaşamadığınız ve zaten sahip olduğunuz sürece). Bu, bir bölgeden diğerine geçerken, özellikle de ücretler göz önünde bulundurulduğunda (madeni paralarınızı elinizde bulundurduğunuzdan emin olun) en pahalı seçenek olabilir, ancak aynı zamanda mümkün olduğu kadar görmek de harika bir yoldur.

Her şehrin kendi taksi şirketleri var, otobüs ve tren durakları gibi merkezi konumlara yakın pick up ile. Ayrıca, Cabify gibi uygulamalar araba kullanmayı daha kolay, ucuz (normalde bir taksi yerine daha ucuz) ve daha uygun hale getirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd