Ana içeriğe atla

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi



Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin.

Alanya

Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu.

Karadeniz

Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslında (ve şaşırtıcı bir şekilde) İstanbul'un hemen dışındadır. Rumeli Feneri çevresindeki Karadeniz sahilleri, büyük dalgalar üreten 600 mil uzunluğundaki (965,6 kilometre) kıyı şeridi nedeniyle sörf yapmak için en iyi yerlerden biridir. Ayrıca pek çok yerli halk beden sörfünü, yerel bir gelenek haline getiriyor; bu nedenle, sıcak aylarda bu hevesli dalgalı sürücülerle dalgaları paylaşmanız gerekecek. İstanbul'da iken, dersleri alabileceğiniz ve ülkenin dört bir yanındaki sörf yapmak için en iyi yerler hakkında bilgi edinebileceğiniz, Türkiye'nin en iyi sörfçülerinden bazıları tarafından işletilen Surf School Istanbul'la iletişime geçmeyi de unutmayın. Bu Türk sörfçü öncülerinin, sörf yapmak için harika bir yer olan Kilyos'taki Suma Plajı'nda, İstanbul dışından arabayla bir saatlik mesafede oldukça aktif olduklarını duyduk.

Kerpe

Karadeniz kıyılarında bir diğer önemli nokta olan Kerpe, güzel kayalık koylar ve turkuaz suları olan küçük bir turistik kent. Yıl boyunca sörf yapmak için harika olan Kerpe, ayrıca Kerpe'nin en iyi sörf noktalarında tekli ve grup dersleri ile sörfçü dostu bir otel olan Danube Surf House & Academy'yi bulabileceğiniz yerdir. Akademi ayrıca sörf ekipmanları, dersler, egzersiz programları ve pansiyon konaklama da dahil olmak üzere iki ila üç gün boyunca sörf kamplarına ev sahipliği yapıyor. Kerpe'i kendi başınıza ziyaret etmek istemiyorsanız, ancak sörf ekipmanlarına ihtiyacınız varsa, Danube'de her türlü sörf tahtası ve mevsimlik wetsuit kiralayabileceğiniz bir dükkan var.


Rüzgâr sörfü

Türkiye'nin belirli bölgelerindeki güçlü rüzgarlardan dolayı rüzgar sörfü ve kitesurf sporu yaz aylarında çok popüler spor haline gelmiştir. Alaçatı, kesinlikle tarihi taş evleri ve yel değirmenleri ile tanınan bu küçük kıyı kentinde profesyonel yarışmalar düzenleyerek, rüzgar sörfü ve kitesurf için en popüler yerdir. Türk rüzgarına binmek için harika yerler, Gökçeada Adası, Bodrum yakınlarındaki Akyarlar ve Muğla'da Akyaka'dır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de