Ana içeriğe atla

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları


İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden.

Turta

En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır.

Arroz Con Leche

İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavında tarçın ve limon kabuğuyla aromalı olup ekstra Akdeniz lezzetini verir.

Tarta de Queso

İspanyol cheesecake'leri, tanıdıklarınız olabilecek pişmiş New York tarzı cheesecake'ye ya da sadece buzdolabında ayarlanmış olan kremalı meyveli keklere çok benzemektedir. Çoğu cheesecake'den daha hafif ve daha yumuşaktırlar ve daha lezzetli bir peynir tadına sahiptirler - sık sık gevrek bisküvi tabancası olmadan gelirler ve nadiren herhangi bir meyve ile tepesinde bulunurlar - en saf şekli olan cheesecake'dir.

Crema Catalana

Katalonya'nın en ünlü tatlısı olan Katalan kremi, İngilizce olarak adlandırılır ve Fransız krema brûlée'ye benzemektedir ve bir çeşit kalın kremalı muhallebi türüdür. Yumurta sarısı, süt ve şekerden yapılır, tarçın, turuncu ve limon kabuğuyla doldurulur ve bir kaşıkla çatlatılmış yanmış şekerli bir kabuk ile tepesinde bulunur.

Tarta de Santiago

İspanya'nın Galicia bölgesinden ve Santiago de Compostela şehrinden geleneksel bir tatlı olan bu lezzetli tart, aslında bir pasta daha çok hoşunuza gidiyor ve bademlerden yapılmış ve genellikle şekeri tozlu şeker serpilmiş, üstü süsleyen bir haç simgesi var. Genellikle bir bardak tatlı tatlı şarabı eşlik eder.

Tocino del Cielo veya Tocinillo de Cielo

Bu tatlı, flan'a benzer ve kelimenin tam anlamıyla pastırma ya da domuz eti içermese de, 'göklerden domuz pastırması' ya da 'cennet küçük domuzu' olarak tercüme eder. Geleneksel olarak İspanya'nın güneyindeki Endülüs'ten sadece yumurta sarısı, şeker ve sudan yapılır ve hafif muhallebi benzeri bir dokuya sahiptir. Ayrıca ince karamel şurubu ile tepesinde. Jerez de la Frontera kasabasında icat edildiği söyleniyor. Burada yumurta akılarının kentin ünlü kerevizlerini aydınlatmak için kullanıldığı ve kalan yumurta sarısı bir şeylerin yaratılması gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de