İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden.
Turta
En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır.
Arroz Con Leche
İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavında tarçın ve limon kabuğuyla aromalı olup ekstra Akdeniz lezzetini verir.
Tarta de Queso
İspanyol cheesecake'leri, tanıdıklarınız olabilecek pişmiş New York tarzı cheesecake'ye ya da sadece buzdolabında ayarlanmış olan kremalı meyveli keklere çok benzemektedir. Çoğu cheesecake'den daha hafif ve daha yumuşaktırlar ve daha lezzetli bir peynir tadına sahiptirler - sık sık gevrek bisküvi tabancası olmadan gelirler ve nadiren herhangi bir meyve ile tepesinde bulunurlar - en saf şekli olan cheesecake'dir.
Crema Catalana
Katalonya'nın en ünlü tatlısı olan Katalan kremi, İngilizce olarak adlandırılır ve Fransız krema brûlée'ye benzemektedir ve bir çeşit kalın kremalı muhallebi türüdür. Yumurta sarısı, süt ve şekerden yapılır, tarçın, turuncu ve limon kabuğuyla doldurulur ve bir kaşıkla çatlatılmış yanmış şekerli bir kabuk ile tepesinde bulunur.
Tarta de Santiago
İspanya'nın Galicia bölgesinden ve Santiago de Compostela şehrinden geleneksel bir tatlı olan bu lezzetli tart, aslında bir pasta daha çok hoşunuza gidiyor ve bademlerden yapılmış ve genellikle şekeri tozlu şeker serpilmiş, üstü süsleyen bir haç simgesi var. Genellikle bir bardak tatlı tatlı şarabı eşlik eder.
Tocino del Cielo veya Tocinillo de Cielo
Bu tatlı, flan'a benzer ve kelimenin tam anlamıyla pastırma ya da domuz eti içermese de, 'göklerden domuz pastırması' ya da 'cennet küçük domuzu' olarak tercüme eder. Geleneksel olarak İspanya'nın güneyindeki Endülüs'ten sadece yumurta sarısı, şeker ve sudan yapılır ve hafif muhallebi benzeri bir dokuya sahiptir. Ayrıca ince karamel şurubu ile tepesinde. Jerez de la Frontera kasabasında icat edildiği söyleniyor. Burada yumurta akılarının kentin ünlü kerevizlerini aydınlatmak için kullanıldığı ve kalan yumurta sarısı bir şeylerin yaratılması gerektiği belirtiliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder