Ana içeriğe atla

Atina'da Yapılacak En İyi 10 Gezi


Atina sınırsız seçenekler ve aşık olmak için tezat oluşturan canlı bir şehirdir. Atinalıların deneyimini unutulmaz kılacak yerler, yerler ve aktiviteler listesi.

Lykavittos

Eğer sportif bir tipseniz, neden Kolonaki'deki yollarda yürüyüş yapmıyorsunuz? Panepistimiou Caddesi'nden bir otobüs veya Aristippou Caddesi'nden füniküler almazsanız. Son oyun 300 metre yükseklikte Atina'nın en muhteşem manzarasının tadını çıkarmak. Çam ağaçlarıyla çevrili olan 19. yüzyıldan kalma Aziz George kilisesi, Lycabettus Dağı'nın zirvesine hakimken, açık hava tiyatrosu her yaz bir dizi gösteriye ve konsere ev sahipliği yapıyor.

Yeni Akropolis Müzesi

Bu müze, yıllardır süren beklentilerin ardından modern mimarisiyle, barındırdığı klasik dünyayla tam uyum içinde 2009 yılında halka açılmıştır. Birleşik Krallık'tan Parthenon Mermerleri'nin iadesi için güçlü bir argüman ve kendi başına iyi bir sergi merkezi olarak duruyor. Evet efendim, bu kuşkusuz dünyadaki eşsiz tarihi ve kültürel bir deneyim ve antik Yunanistan'daki tepesine bir bakış sunan dünyanın en büyük müzelerinden biridir.

Kiklad Sanatı Müzesi

Kiklad Sanatı Müzesi, Akropolis Müzesi kadar ünlü olmayabilir ancak tarih öncesi ve antik Yunan sanatının en önemli müzelerinden biridir. Birinci katta, Kiklad dönemine ait çok sayıda karakteristik Kiklad heykelciklerinden oluşan yaklaşık 350 sergi etkileyici bir koleksiyon göreceksiniz. İkinci katta, antik Yunan dünyasından Bronz Çağı'na uzanan eserleri keşfedeceksiniz. Üçüncü kat, Kıbrıs antikalarından oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır.

Eugenides Vakfı

Eugenides Vakfı tarafından sunulan deneyim, hepimiz gökyüzüne bakarken, yıldızları izlerken, büyülü çocukluk yıllarına geri götürecek. Dünyadaki en gelişmiş dijital, 3D, 360 derecelik planetaryum, büyüleyici geniş formatlı filmleri projelendiriyor ve ziyaretçileri evrene bir yolculuğa çıkarıyor ve evrenin sırlarını ortaya koyuyor. İnanılmaz yüksek teknoloji ürünü planetaryuma ek olarak, Palaio Faliro'da bulunan Vakıf, aynı zamanda çeşitli interaktif bilimsel sergilere ve atölyelere, yaklaşık 50.000 kitaplık bir koleksiyona sahip bir kütüphaneye ve sofistike bilimsel tartışmaların gerçekleştirildiği bir amfitiyatroya ev sahipliği yapıyor.

Ulusal Bahçe

Atina'nın kalbinde, Yunanistan Parlamentosu'nun hemen yanındaki Syntagma Meydanı'nda, bu beklenmedik büyük ve görkemli kamusal parkı bulacaksınız. Eskiden Kraliçe Amalia tarafından yaptırıldığı gibi “Kraliyet Bahçesi” olarak bilinen tesis, gün boyu açık olup, saatlerce dolaşıp, palmiye ağaçlarının gölgesinde ve bülbüllerin şarkısının keyfini çıkarmanızı sağlar. Ulusal Bahçe ziyaretçilerinin içinde küçük bir hayvanat bahçesi, iki ördek gölet, bir oyun alanı ve bir kafe bulacaksınız.

Exarcheia

Şehrin tam merkezinde, Syntagma Meydanı'ndan sadece birkaç dakika uzaklıkta olan Exarcheia, kültürel ve politik etkileşimin “çekirdeği” olarak kalan gerçek bir Atina semti. Radikal politikalar, anti-faşizm ve anarşizm, Exarcheia'nın her yerine yansıtılıyor; duvarlarda sloganlar ve grafiti sanatının yanı sıra, Exarcheia'nın kendi kendini organize eden Sağlık Yapısı ve kendi kendini organize eden Navarinou Park gibi kendi kendini organize eden sosyal yapılarla. Tarih, bu mahallede, yani Kasım 1973'te Yunan diktatörlüğüne karşı düzenlenen Polytechnic School öğrencisi isyanında yazılmıştır. Otuz yıl sonra, 15 yaşındaki bir öğrenci olan Alexandros Grigoropoulos'un öldürülmesi, Exarcheia'da bir polis tarafından öldürülmüştür. Yunanistan'ın dört bir yanında, tüm dünyada 70'ten fazla şehirde, dayanışma gösterileri ve yerel polis güçleriyle çatışmaları olan yaygın bir sosyal isyanın sebebi.

Plaka

Güneş batıncaya kadar bekleyin ve Plaka'nın pastoral dar sokaklarında yürüyüşe çıkın. Atina'nın eski şehrinin güzelliğini ve zamanın geçişiyle oluşan kültürel mozaiği keşfedin. Küçük Ortodoks kiliseleri, bir cami, bir Osmanlı Hamamı, Yunanistan'ın ilk üniversitesi, açık hava satıcıları ve dünyevi Yunan tavernalarının benzerlerinden geçeceksiniz.

Açık hava sinemaları

Atina'da açık hava sineması, 60'lara dayanan bir geleneğe sahip, mavi Atina gökleri, bülbüllerin şarkısı ve yeni filmlerin yanı sıra klasiklerin tadını çıkarmak için harika bir ortam sağlayan tarihi mekanların görünümü. Thisio, Pagrati, Gazi, Kolonaki ve diğer yerlerdeki yaklaşık 100 yerel açık hava sinemaları, kaçırılmaması gereken unutulmaz bir sinema deneyimi sunuyor!

Marina Flisvos

Atina'nın güneyindeki şehir merkezinden yarım saat uzaklıkta olan Flisvos Marina, sadece yat sahiplerini değil, yürüyüş yapmak veya büyülü gün batımını ve marina manzarasını seyretmek isteyen herkesi kendine çeken harika bir yerdir. Bu romantik mekan, her zevke uygun çok sayıda restoran, kafe ve mağaza ile çok çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Karaiskakis Stadyumu

Karaiskakis Stadyumu, Yunan Bağımsızlık Savaşı'nın kahramanı olan Georgios Karaiskakis'den seçildi ve Yunan futbol tarihinin en büyük kulüplerinden birine ait. Eğer bir hayranınız varsa ve Olympiakos'un bir futbol maçı sırasında gelirseniz gerçek bir muamele içindesiniz. Olympiakos ultras dünyanın en iyi on ultras grubu arasında sayılıyor ve Karaiskakis Stadyumunu ziyaret ettiğinizde nedenini gördüğünüze emin oluyorsunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd