Ana içeriğe atla

Türkiye'deki En İyi Bisiklet Parkurları


Türkiye'nin büyük şehirleri, Berlin veya Amsterdam gibi şehirlere kıyasla bisiklet dostu olmak için bilinmemekle birlikte, ülke çapında muhteşem güzergahlar var. İster Türkiye'nin sahil şeridi veya antik kalıntıların gezilmesi muhteşem olsun, bir sonraki geziniz için bu bisiklet parkurlarını not edin.


Kapadokya

Yaklaşık 43km olan Nevşehir güzergahı Avanos'ta başlayıp Göreme ve Ortahisar'dan geçerek Mustafa Paşa'da sona eriyor. Yolda, Kapadokya'nın ünlü peribacalarına hayranlıkla bakacak ve antik yeraltı şehirlerini ziyaret etmek için uğrayacaksınız.

Büyükada

İstanbul'da bisiklet sürmek için en iyi yerlerden biri, uygun koşullarda Büyükada'dır, arabalara izin verilmemektedir. Feribotta kendi bisikletinizi getirebilir veya şehir merkezindeki birçok lokantada kiralayabilirsiniz. Adanın güzel Osmanlı tarzı evlerini keşfedin ve Büyükada'nın doğanın tam olarak yürürlükte olduğu daha uzak köşelerinden izler alın.

Kapıdağ Yarımadası

Bu rota yaklaşık 95 km devam ediyor ve Türkiye'nin en tenha plajlarını ve doğal yerlerinden bazılarını geçiyor. Yol Erdek'de başlıyor ve bitiyor ve yarımadanın kıyısına dolaşıyor. Birçok güzel kumsaldan birinde çok ihtiyaç duyulan bir molden keyif alabilmeniz için birlikte yüzme malzemeleri getirdiğinizden emin olun.


Fethiye Yarımadası

Türkiye'nin en güzel kıyılarından birinde gezinen daha kısa bir rota bulmak isteyenler için Fethiye'den başka bir yere bakmayın. 18 km'lik yol Fethiye'nin şehir merkezinde başlar ve biter ve Kayaköy'e kadar uzanır. Gerçek bir spor fanatiği iseniz, Fethiye'nin trekking, parasailing ve dalış fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.


Bozburun Yarımadası, Marmaris

Deniz manzaralı harika bir yol daha. Marmaris bisiklet yolu uygun bir şekilde asfalttan oluşur ve Marmaris şehir merkezinde başlar ve biter. 106 km'lik bir bisiklet sürdürecek ve birçok küçük köyün yanısıra, bu çok ihtiyaç duyulan molayı alabileceğiniz hoş tenha plajları geçeceksiniz.

Antalya Kıyısı

Antalya ile güzel sahili ve dağları arasındaki 80'den fazla güzergahla Türkiye'nin en popüler tatil yerlerinden birinde keşfedilecek çok şey var. Zorlayıcı eğilimleri sevmiyorsanız Konyaaltı ilçesinden başlayan ve Kaleiçi mahallesi, Dedeman, Düden Şelaleleri ve Lara bölgesinden geçen 21 km'lik rotayı kullanın.

Hitit Yolu

Tarih meraklıları için gerçek bir çekim olan Çorum'daki Hitit Yolu, Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarından bir kısmını geçer. Alacahöyük'teki (AKA Alaca) 39 km'lik bisiklet turuna başlayın ve Tahirabat, Kalecikkaya, Emirler üzerinden gidin. Hattuşa'daki bitiş de UNESCO Dünya Mirası Listesi olur.

Rize

Türkiye'nin dağlık Karadeniz bölgesindeki bu 102 kilometrelik rota profesyoneller içindir. Sıklıkla ıslak ve soğuk olan Karadeniz hava koşullarına 3.000 metrelik eğime kadar bisiklet sürmekten bahsediyoruz. İkizdere bölgesinde tura başlayın ve Eğvane Şelalesi, Yediçukur Sahası, Şemkavut Sahası, Ortayayla ilçesinden geçin ve Çamlıhemşin semtinde bitirin. Tüm bu zorlu egzersizin ödülü kesinlikle çarpıcı bir doğa (İsviçre Alpleri ile karşılaştırılabilir).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd