Ana içeriğe atla

Sadece Türkiye'den Satın Alabileceğiniz 8 Ürün Listesi



Her zaman Türk ürünlerini yurtdışında bulabilirsiniz veya tarih boyunca farklı kültürlerin birleşmesinden dolayı farklı ülkelerde varyasyon bulacaksınız. Ancak, yalnızca belirli dükkanlardan Türkiye'de bulabileceğiniz birkaç öğe var.

El Yapımı İznik Seramikleri

Türkiye çevresindeki herhangi bir imparatorluk camisine hiç katılmadıysanız, muhtemelen ünlü İznik çinilerinin koyu kırmızı ve turkuaz renk tonlarını gördünüz demektir. İznik çinileri Osmanlı İmparatorluğu döneminde sonsuza kadar yaşıyor olsa da, gelenek hala devam etmekte ve gerçek elle boyanmış İznik seramiği satan yerlerde sadece birkaç yer var. Ellerindeki bazı orijinal elle boyanmış seramikleri elinizden almak için Kapalı Çarşı'da İznik Sanat'ı bırakın.

Bilgeoğlu Baklava

Baklava birçok Ortadoğu kültüründe popüler olan ve dolayısıyla Türkiye dışında sıklıkla bulunan bir tatlı. Bununla birlikte, Bilgeoğlu'nun Gaziantep'teki fıstıklardan yapılmış ve tereyağı temizleyen inanılmaz kuru baklava ancak İstanbul'un Asya yakasında bulunabilir. Pencerede büyük baklavalar yığını gördüğünüzde doğru yere geldiğinizin farkında olacaksınız.

Tulu'dan tekstil

Güzel tekstilleriyle ünlü dünyanın tek ülkesi Türkiye değil, sadece Türkiye'de çok sayıda renkli eşya ile muhteşem bir dükkan olan Tulu var. Parlak renkli çiçeklerin kıvrımlı ve kıvrımlı baskılarından üretilen yataklardan, yumuşak ve güzel kimono ve pijama tonallerine kadar, Tulu, ev dekorasyonunda renk seven insanlar için cennettir.

Nuri Toplar Türk Kahvesi

Türk kahvesi, diğer birçok ülkede bulunan başka bir üründür ancak yalnızca Kapalı Çarşı'nın yakınında Nuri Toplar'ın Türk kahvesi satın alabilirsiniz. 1890'da kurulan Nuri Toplar'ın odun ateşiyle pişirdiği mükemmel kahvelere göre olağanüstü bir tat verdiği için çok fazla bir şey değişmedi.

Abdullah Hamam Aksesuarları

Türk banyosu da dünyanın dört bir yanına yayılmıştır ve ince hamam havlu (peshtemal) veya özel zeytinyağı sabunu gibi ürünler de her yerde bulunabilir. Bununla birlikte, Kapalıçarşı'da, ham ipek, keten ve pamuk karışımı el yapımı sesten ve el yapımı doğal sabunlar da dahil olmak üzere Abdulla'nın tüm doğal ürünlerini bulabilmeniz mümkündür.


Organik Havlu ve Jennifer's Hamamı

İnanılmaz havlular hakkında konuşan Arasta Çarşısı'ndaki Jennifer's Hamam, organik pamuktan yapılmış güzel kabarık havlu ve peştemal almak için bir başka durak noktası. Kanada doğumlu Jennifer Gaudet tarafından kurulan mağaza, Türk el dokumacılığı geleneğini sürdüren son ailelerden bazılarıyla çalışmaktan gurur duyuyor.

Etnicon ve Dhoku'dan klasik Türk Halıları

Türkiye, dünyadaki halılarıyla ünlü ülkelerden biridir ve Etnicon ve Dhoku, en iyi örneklerin bazılarını bulabileceğiniz iki mağazadır (aynı yönetim altında). İster geleneksel bir tasarım isterse de biraz modern bir şey olsun, her biri Kapalı Çarşı'da bulunan iki mağaza, yıllardır dolaşıyor ve dünyanın dört bir yanındaki evlere çok dokunmuş bir dokunuş katıyor.


Hacı Bekir'den Türk Tatlıları

Türk Lokumu tüm dünyada bulunabiliyor ancak yalnızca Hacı Bekir'de zamanında yolculuk ediyorsunuz, çünkü Sultanahmet mağazası 1777'de açılmasından bu yana pek değişmedi. Derin maunada ve klasik vitrinlerde sergilendi Türk şekerlemesinin tadını çıkarın, antepfıstığı veya badem mars papanı ve tabii ki hoş bir kutu Türk Lokumu karışık Türk hard candy (akide) çantası alın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd