Ana içeriğe atla

Paris'te Görülecek Yerler ve Yapılması Gerekenler


Paris, dünyanın en inanılmaz cazibe merkezleri, anıtları ve sanat eserlerinin bir kısmını yaşamak için beklemek (ve kaydetmek) için bir ömür boyu sahiptir. Bununla birlikte, aynı zamanda ezici olabilir (sadece endemik sendromdan rahatsızlık duyanlara sorun) ve bu yüzden, gelmeden önce nelerin görüleceğini ve yapacağını net bir şekilde düşünmek çok önemlidir. Rehberimiz, Fransız başkentinden en iyi şekilde yararlanmak için en iyi 15 ipucu sunuyor.

Büyük üç müzenin birinde gece yarısı bir sergi düzenleyin

Geç açıklığın avantajlarından yararlanarak turistlerin kalabalığından kaçmak ve şehrin muhteşem müzelerinden en iyi şekilde yararlanabilmek için harika bir yoldur. Louvre, Çarşamba ve Cuma günleri saat 9.45'e kadar açık kalır ve Ordusu Musée de perşembe günleri aynı işi yapar. Centre Pompidou normalde saat 10'a kadar açıktır, ancak Perşembe günleri Düzey 6 gösterileri için bir saat uzatılmıştır.

Arthouse sinemasında gece boyunca üç adet filmin faturasını izleyin

Paris, sinemayla olan aşk ilişkisi ve arthouse tiyatroları bolluğu ile ünlüdür. Latin Mahallesi'ndeki Le Champo, en ünlülerinden biridir. Gece yarısı başlayıp kahvaltı ile biten gece boyunca film gösterimleri için sinema, 15 € 'ya tek bir oturma alanındaki bir dizi mükemmel bağımsız filmi izlemenize izin veriyor.


Jardin du Luxembourg'da yerel halka satranç oynamaya meydan okuyun

Jardin du Luxembourg, başkentin en eski ve en popüler parklarından biridir. Oyuncak botlarıyla arıcılığa kadar sayısız cazibe merkezi var, ancak son 30 yıldır Paris'in satranç meraklılarının evi. Kuzeybatı köşesinde 12 masaya ve düzinelerce oyuncu bulacaksınız, birçoğu ücretsiz olarak oyun vermeye hazır olacak, ancak (gülünç) bir bahis yapmayı seçebilirsiniz.

Seine kıyılarında dolaşmak, yürümek, koşmak

15 yıl boyunca, Paris yerel yönetimi, şehrin merkezini arabayla-boşa alan bir otoyol yapmak için savaştı. 2017'de nihayet başardı ve yeni peyzajlı Parc Rives de Seine'yi açtılar. Önümüzdeki aylar ve yıllar boyunca yeni restoranlar ve kamusal olanaklarla geliştirilecek olan 10 hektarlık kentsel bahçe, güneşte egzersiz yapmanın veya rahatlamanın mükemmel bir yeridir.

Palais Garnier'de sahne arkasına gidin

Palais Garnier, 140 yıllık tarihinde esinlendiği eserler gibi, mimari üslubunun dezavantajları ve elzemleri için de tartışılmıştır. Opera binasının, her gün çalıştırılan ve tarihinin, mimarisinin ve güncel etkinliklerinin bir sunumunu içeren halka açık alan gezileri rehberliğinde yapılan geziler, standart bilet ve son 90 dakika için sadece 15.50 € 'dur.

Marché aux Puces de Saint-Ouen'de hazine hazinesi için ava çıkın

Paris'in kuzeybatı kent sınırının hemen dışında yer alan Marché aux Puces de Saint-Ouen, dünyadaki en büyük antikalar ve ikinci el pazardır. Mobilya, giysi, sanat, taksonomi, cıvata ve vidalar ve akla gelebilecek diğer her türlü eser için gezinerek gün boyunca kolayca geçirebilirsiniz. Pazar Cumartesi'den Pazartesi gününe iş için açıktır ve girmek serbesttir.


Versailles veya Fontainebleau'ya günübirlik gezi

Versailles Sarayı kesinlikle Paris'ten 30 dakikalık ve 7 yolculuk değerinde. € 20 'Pasaport' bileti ziyaretçilere saray, emlakçılık, sergiler ve galerilere erişim imkânı verir ve 7 € 'lık bir ek, yaz aylarında yayınlanan Müzik Çeşmesi Şovlarını almanızı sağlar. Mükemmel bir alternatif günlük gezi, 34 eyalet ev denilen Paris'in güneyindeki Fontainebleau.

İnsanlar Saint-Germain Bulvarında seyrediyorlar

Genellikle ulusal spor olarak tanımlanan insanlar izlerken, Paris'te kalan herkes için önemli bir hoşgörü söz konusudur. Tabii ki güzelliğin, uygulanabileceği yerin sınırı yoktur, ancak bazı gerekçeler diğerlerinden daha kutsaldır ve Saint Germain Bulvarı'ndan daha fazla değildir. Uzunluğu boyunca herhangi bir bar, kafe veya restoran seçin (seçim için mücadele etmeyeceksiniz) ve dünyanın gitmesini seyredin.


Latin Mahallesinde ikinci el kitapçılarda dolaşın

Paris'te kitapseverleri, tren istasyonlarındaki ücretsiz kısa öykülerden, dünyanın en eski ve en güzel kütüphanelerine kadar birçok şey var, ancak en iyi şeylerden biri de ikinci el kitapçıların bol olması. Bunlar neredeyse her bölgede ortaya çıksalar da Latin Mahallesinde, özellikle Sorbonne'ya bitişik sokaklarda çok hoş geldiniz konsantrasyonu var.


Rue Oberkampf boyunca sokak sanatını akıtın

Sokak sanatı ve Paris söz konusu olduğunda, genel kural daha doğu ve kuzeyde işin çeşitliliğini ve kalitesini daha iyi gidermektedir. 11'inci Rue Oberkampf, işlerin iyi geçmeye başladığı noktadır. Hemen hemen her yüzey yerel sanatçılar için adil bir oyun olsa da, sadece Le Mur adında bir duvar, birkaç haftada bir yeni bir çalışma düzenlenerek özel bir alan olarak belirlendi.

Colette ile moda evreninin kalbine yolculuk

Her ne kadar moda gibi haberlerde görülebilecek olsa da, Paris'te her yıl birkaç hafta dışarıda olan bir şey var, gerçekte parti asla durmaz. Ve merkez üssünde, tüm Paris konsept mağazalarının ana kaynağı olan colette vardır. Marka kısa bir süre önce perakende olarak 20 yaşında geçti ve Musée des Arts Décoratifs'te büyük bir plaj partisi düzenledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd