Ana içeriğe atla

İspanya'daki Yalnız Yolcular İçin En İyi Yerler


İspanya, büyüleyici müzeler, güzel manzaralar, büyüleyici mimari ve canlı şehirler gibi pek çok cazibe dolu, yalnız seyahat için mükemmel bir ülkedir. Ayrıca, büyük bir hostel kültürü ve birçok uluslararası gurbetçisi vardır; yani, bazı şirketler gibi hissettiğinde, her zaman gerçekleşen olaylar veya karşılaşacakları insanlar vardır. İşte İspanya'daki yalnız gezginler için en iyi varış noktalarını seçmek.

Barselona

Barselona bariz bir seçim olabilir, ancak bu çok sevilen şehir göz zevkinden daha fazlasına sahiptir ve on defa burada olsanız bile keşfetmek için yeni bir şeyler bulacaksınız. Şehrin harika bir pansiyon kültürü var ve kaydolmak için çok çeşitli toplantı grupları, etkinlikler ve temalı turlar var (hiç istemediğiniz sürece gerçekten yalnız kalmayacaksınız). Bazı fırsatlar arasında Devour Barcelona'nın yiyecek ve tapas turu veya Art Space Barcelona ile bir sanat veya fotoğraf turu bulunmaktadır. Ve eğer bir otelde kalmaya karar verirseniz ve herhangi bir grup etkinliğine katılmazsanız, Barselona'da pek çok festival vardır (gezinizle aynı zamana rastlar), sizi eğlendirmek için bol miktarda olacak, başkaları olmadan bile.

Madrid

Madrid, yalnız yolcular için biraz ezici gibi görünebilir; ilk başta o kadar büyük olduğu için (Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biridir), pek çok manzarayla doludur; yalnız hissetmek için çok meşgul olursunuz. Madrid, özellikle sanat müzeleri için harika ve sanat galerileri yine de hiç konuşma yapılmayan bölgeler olduğundan onları yalnız ziyaret edebiliyor olabilirsiniz. Şehrin aslında Altın Üçgen olarak bilinen İspanya'nın en iyi üç sanat müzesine ev sahipliği yapıyor - Reina Sofia Müzesi, Thyssen-Bornemisza Müzesi ve Prado Müzesi, sizi saatlerce ağırlamaya devam edecek.

Valencia

İspanya'nın üçüncü en büyük şehri, El Cabanyal ve Ruzafa gibi kentin yeni bölümlerinin açılması ve yenilenmesi ile son birkaç yıldır gerçekten kendine geliyor. Çok yeni açılımlarla Valencia'daki yalnız zamanınızı doldurmak zor olmayacaktır. Buradaki yeni konumların sadece birkaçı İpek Müzesi'ni; eski bir bomba fabrikasında barındırılan Bombas Gens sanat galerisi; ve San Nicolás de Bari Kilisesi'nde yakın zamanda restore edilmiş freskolar. Bulabileceğiniz tek sorun, sipariş edilen paellaların çoğunlukla iki veya daha fazla kişi için üretilmesidir; bu nedenle günün menülerinden birini tercih edin, burada bir başlangıç veya ana yemek olarak bir paella tabağı sunulabilir.

Granada

Granada çok küçük bir şehirdir, bu nedenle diğer gezginlerle tanışmak için kolay bir yerdir. Zarif plazalarda veya Albaicín mahallesinin şirin Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşmak ve insanlara tekrar tekrar çarpmaktan emin olabilirsiniz. Alhambra Sarayı'nın ve Generalife bahçelerinin enfes güzellikleri, kişisel düşünceleriniz için mükemmel yerlerdir ve kendi düşüncelerinizde kaybolmak, yalnız başına zaman geçirmektir. Granada da biraz daha uzun süre asılı kalmak ve tabii ki bazı türlere katılmak için iyi bir yerdir - insanlarla tanışmak için her zaman harika bir yoldur. İspanyolca öğrenmek istiyorsanız çok iyi ucuz lisan okulları var ve aynı zamanda İspanya'da flamenko öğrenmek için en iyi yerlerden biri.

Bilbao

Bilbao, sanat ve mimarlık severler için mükemmel bir İspanyol şehridir. Şehrin, şirketiniz için sadece kameranızla birlikte kendi başınıza keşfetmek için ideal olan birçok şaşırtıcı çağdaş yapılar doludur. Ünlü Guggenheim Müzesi'nin yanı sıra Azkuna Zentroa sanat merkezi ve keşfedilecek Ribera Pazarı da var. Ve diğer gezginlerle buluşmaktan hoşlanıyorsanız, yürüyüşler ve tekne seçenekleri ile pintxos turları için turlar için harika bir şehirdir. Bazı ilham için en iyi Bilbao turlarının listesine bakın.

Sevilla

Seville İspanya'nın en romantik şehridir, bu yüzden yalnız seyahat etmek için bariz bir seçim gibi görünmeyebilir, ancak İspanya'nın en güzellerinden biri de. Çeşme dolu avluları, renkli fayansları ve büyüleyici limon rengarenk evleri seyretmekle meşgul olacaksın, yanında hiç kimsenin olmadığını unutacaksın. Ziyaret etmeniz gereken en iyi yerlerden ikisi Mağribi Real Alcázar ve etkileyici Plaza de España'dır, ancak eski Jewish Quarter'ın sevimli alley yolları arasında keşfedilecek çok şey bulacaksınız - Barrio de Santa Cruz.


Camino de Santiago

Sadece bir hedef değil, Camino de Santiago hac güzergahı, İspanya'nın tepesinden, Galiçya'daki Santiago de Compostela şehrine kadar uzanıyor. Seyahat ettiği büyük şehirlerden bazıları Pamplona, Logroño, Burgos, León ve Santiago de Compostela'dır. Camino yalnız gezginler için ideal bir maceradır ve binlerce kişi yolculuklarını her yıl yalnız başına üstlenmektedir. Yürümek ve tamamen kendi düşüncelerinize dalmak için bir zaman, ama aynı zamanda çok çeşitli ilginç karakterleri karşılama ve yol boyunca sürekli dostluklar yapma fırsatı. Camino'da gerçek bir dostluk duygusu vardır ve her gece diğer hapishanelerle birlikte bir pansiyon odasını paylaşmak, hiçbir zaman arkadaşlarınızı ya da arkadaşlarınızı yemeyi unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd