Ana içeriğe atla

Herkesin En Az Bir Kez İngiltere'yi Ziyaret Etmesini Gerektiren 12 Neden


Böyle küçük bir ülke için, İngiltere büyük bir yumruk atıyor. Çene damlaması güzel kırsal, ödüllü plajlar ve bir sürü karakterle İngiltere, herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken kova listesine girmelidir. Hala ikna olmadınız mı? UK'nin parlayan yıldızı olan İngiltere'ye bu gezi rezervasyonu yaptırmanızın gerekçesine 14 neden var ....

Kıyı şeridi inanılmaz çarpıcı

Northumberland'ın ihtişamlı vahşi ve bozulmamış kıyı şeridinden Cornwall plajlarının nefes kesen güzelliğine kadar, İngiltere şimdiye kadar gördüğünüz en inanılmaz kıyı şeridine sahiptir. Ayrıca, Whitby'nin geleneksel lezzetlerinden Brighton'daki serin iklimine kadar birçok cazibeli cennet kasabasının ev sahipliği yapıyor.


İngiliz kırsalı kadar hiç bir yerde huzur bulamayacaksınız

İngiltere'yi 'yeşil ve hoş toprak' olarak nitelemek, azımsanmayacak bir şey. Gözlerin görebildiği kadar pastoral tepelerle övünme, yemyeşil manzara ile aşık olmak için garanti altındadır. Ülkenin kuzeyinden güneye doğru, keşfedilmeyi bekleyen çarpıcı kırlar bulacaksınız.

Nefes Alan Gölleri

Ülkenin Kuzey Batı'daki bir Milli Park olan Göller Bölgesi, engebeli güzelliğin tanımıdır. Pırıl pırıl dağ tepeleri ve dağlarla çevrili göz kamaştıran göllerde, bölgenin çarpıcı romantizmiyle süpürülmesi imkansız. Yürüyüş botlarınızı giyin ve dünyanın en iyi manzaralarını keşfedin.

Mevsim ne olursa olsun, şaşırtıcı

İngiltere hava durumu konusunda kötü bir şöhreti var, ancak ülkeyle ilgili sevinçlerin bir tanesi mevsimi çok iyi yaptı. Bahar çiçek açan daffodil ve Paskalya yumurta avlarıyla birlikte yeni bir hayatla doludur. Yaz aylarında, sahildeki dondurmayı, kırsal kesimde piknik yemekleri ile ilgili. Ağaçlar parlak kırmızı ve turuncu renkte olduğunda sonbahar göz kamaştırır, kış ise kükreyen bir yangının önüne kar, kızak ve rahat gece getirir. Aşk değil de ne?


Her yerinde tarih duygusu var

Küçük olabilir, ancak İngiltere'nin geçmişi dünyaca ünlüdür ve ülke genelinde kutlanmaktadır. İster huşu uyandıran Londra Kulesi'ne, eski kalelerin atmosferik kalıntılarına yürüyüşe, tarihi tarih öncesi Stonehenge'i keşfetmeye veya Victoria'nın Saltaire köyüne bakmaya çalışın, zamanda geri adım attığınız hissine kapılırsınız.

İngiltere gerçekten parti yapmayı biliyor

İngilizler, iyi vakit geçirmeyi severler ve bir kutlama için herhangi bir bahanede atlayacaklardır. Kraliçenin doğum gününe sokak partilerinden ve Henley Regatta'nın eski okul cazibesinden, dünyanın en iyi müzik festivaline (Glastonbury'ye), canlı, renkli Notting Hill Karnavalı'ndan partide katıldığında seçim için şımartılırsınız!

Sanatseverler için cennet

Gelişen bir sanat sahnesi ile İngiltere, kültür akbabalarının en önemli yerlerinden biri olarak orada. National Gallery, Eski Ustalar'ın klasik eserleri için başında yer alan Tate Modern, dünyadaki en iyi çağdaş sanat koleksiyonlarından birine sahiptir. Ülkede en havalı sokak sanatının yanı sıra Henry Moore ve Antony Gormley'nin muhteşem Muhteşem Açık Heykelleri ve muhteşem Angel of the North'in de bulunduğu ev sahipliği yapıyor.

Tuhaf Gelenekler

İnsanlar eğlenmek için dik bir tepeden aşağıya bir peynir kovalıyorlar? İngiltere olağanüstü eksantrik ve ilgisini çeken bir ülke. Apple Wassail, elma ağaçlarını, elma şarabı yapımı için iyi bir ürünün yanı sıra Morris Dancing'in benzersiz İngiliz geleneğini kutsayan zihin mücadelesi veren bir tören. Gelin ve kendiniz görün!


İnsanlar harikalar

İngiltere'yi bu kadar özel yapan şey, burada yaşayan insanlardır. Ülke, farklı kültürlerin, dinlerin ve sınıfın eritme potası olmakla birlikte, dostça bir ulus bulmak için zorlanıyor olacaksınız. İngilizlerin gururlu bir mizah duygusuna sahip olmalarının yanı sıra, gülünç kibar olmaktan gurur duyuyorlar.


Her şeyi yemek isteyeceksin

İngiltere, dünyanın en iyi restoranlarından bazılarını övünebilir ancak burada sadece Michelin yıldızlı yemekler değil. Hiçbir ziyaret, eksiksiz bir İngilizce (günü ayarlamak için nihai kahvaltı), öğleden sonra çayı (narin tepsiler parmak sandviçleri, kek, çörekler ve çay potu) ve ulusun nihai gıda - balık ve cips olmadan tamamlanmazdı.


İngiliz pubları dünyanın en iyileri

Dünyadaki hiçbir yerde geleneksel bir İngiliz pubı gibi bulamazsınız. Topluluğun kalbi, birini ziyaret edin ve içki için ve arkadaşlarınızla sohbet edin. İster uzun bir yürüyüşün ardından ısınacak büyük bir şömine olsun isterse İngilizce yazının tadını çıkarmak için güzel bir bira bahçesi olsun, her barda kendi çekiciliği vardır.


Vahşi hayata hayran kalacaksınız

Tilkiler, sincaplar, kirpi, porsuk ve su samuru - İngiltere dünyadaki en sevimli hayvanların bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu hayvanları görmek için en iyi şansın yanısıra, yaşadığı yeryüzünde inanılmaz sayıdaki kuşu gezmek için düzenlenen turlar da var, ama şaşırtıcı olan şey burada, yaban hayatı gerçekten de her yerde görülebiliyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de