Ana içeriğe atla

Cebu'da Bulunan En İyi 5 Plaj



Palawan ve Boracay'ın çarpıcı plajlarını duydunuz. Tek engel, binlerce yolcunun olması. El Nido ve Coron kalabalıkları olmadan kum, deniz ve güneş dozunuz için göz kamaştırıcı beyaz kumlu plajların Visayan eyaletinin dört bir yanından beklediği Cebu'ya neden gitmeyiz?

Lambug Plajı, Badian

Badian belediyesinde, Cebu Şehrinden yaklaşık üç saat, Lambug'un sakin beyaz kum plajı. Kamusal bir plaj olduğu için, yerel işletme kulübelerinden ve mütevazı konaklama yerlerinden ayrı olarak çok fazla ticarileştirme yapılmadı. Nadiren kalabalık, basit, rahatlatıcı (ve uygun fiyatlı) bir kaçamak arayan herkes için mükemmel bir plaj. Bu gizli sakin cennet içinde, sıcak güneşin altında yatarken düşüncelerinizle yalnız kalmanın tadını çıkarın. Bonus, çok uzak olmayan güzel Kawasan Şelalesi, aslında Badian'ın daha popüler cazibe merkezidir. Soğuk sakin mavi sularına girdiniz ya da sizi heyecan arayanlara götürmeyi seçtiniz.


Panagsama Plajı, Moalboal

Bu sonraki plaj, başlı başına olağanüstü değil. Bir güneş kampında güneşlenmek veya çadır kurmak için insanlara rastlamaksın. Ancak kıyıdan öte sizi muhteşem kılan şey sizi bekliyor. Cebu Şehrinden Badian'a ulaşmadan hemen önce, Moalboal belediyesi var. Ve burada, muazzam bir sardalye okulunda yakalanma şansını elde ediyorsun. Sansasyonel Moalboal sardalya koşusu, Panagsama Plajı kıyısına sadece 50 metre mesafede tanık olabilir. Kendi şnorkel aletinizi getirebilir ve yukarıdan izleyebilir veya kendinizi çılgınlığın ortasına yerleştirmek için dalabilirsiniz. Deniz tecrübesi altındaki tüm Moalboal için, kasabadaki birçok dalış ve tur organizasyonlarından birinde bir geziye çıkın ve şnorkelle ve dalgıçların Moalboal'ın canlı deniz yaşamına tanık olabileceği Pescador Adası'nda ve Turtle Point'de dururlar. Bir milyon sardalye kuşu yakalayın, kaplumbağalarla yüzün, şansınız varsa yunusları bile dışarıda görebilirsiniz.

Hermit'in Koyu, Aloguinsan

Ulaşım için iki saatten biraz fazla zaman harcayan Hermit's Cove, şehirden ulaşmak kolaydır. Yerel yönetim tarafından yönetildiği için, koyun iyi durumda kalması için bazı kurallar uygulanmaktadır. Tesis bünyesinde alkollü içeceklerin bulunmasına izin verilmemektedir ve geceleme konaklamalarına da izin verilmemektedir. Ancak görüşleri güzel ve anlık tropik tazeleme için şehir büyük bir günlük gezi için yapar. Izgarada barbekü için biraz iyi yiyecek olduğundan emin olun ve kalabalıktan kaçınmak için haftanın bir günü ziyaret edin.

Shangri-La Resort sahilinde, Mactan

Daha pampered bir sahil tatili arayanların şehirden hiç uzak sapmak zorunda değilsiniz. Cebu'nun uluslararası havalimanının bulunduğu ve köprü vasıtasıyla Cebu ana bölgesine bağlı olan Mactan Adası'nda, Shangri-La'nın Mactan beldesi nefis olanaklar ve çizme için hoş bir sahil şeridi barındırıyor. Daha lüks bir deneyim için biraz savurganlık arıyorsanız, check-in yapın ya da tesiste bir günlük pass kapmak ve kıyıya kokteyl yudumlarken bir öğleden sonra harcamak veya birçok su sporları ve etkinliklerinden birinde elinizi deneyin.


Paradise Beach, Bantayan Adası

Cebu şehrinden kuzeye doğru ilerleyerek, eyaletin kuzey kıyılarından birkaç ada tespit edilebilir. Ve bu adalar ildeki en güzel kumsallardan bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan bir tanesi Bantayan adası, başkentten bir otobüs yolculuğu ve sonra ulaşmak için Hagnaya Limanı'ndan feribot yolculuğu. Buna biraz alışmak gerekse de, barışçıl adanın geri döndüğü ortam ve sakin plajları, meşgul Cebu'yu terk etmek için kaşıntı çeken gezginler için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Adanın Santa Fe belediyesinin cennet kumsalı sadece cennet gibi. Bir üç tekerlekli bisiklet yolculuğu ve şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle adını bulan bir plaj var. Hiçbir modern gelişme tropikal atmosferi bozucu niteliktedir ve aynı anda birkaç ziyaretçiden fazlası yoktur. Kesin çıkmadan önce mutlaka tadını çıkaracak biri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd