Ana içeriğe atla

48 saat içinde İstanbul Nasıl Gezilir?


İki gün kesinlikle İstanbul'un sunduğu her şeyi görmek için yeterince uzun değil; Ancak, birçok tarihi mahalle ve birkaç adaya ev sahipliği yapan bir şehre giriş için yeterince uzun. Büyük Türk şehrini ilk kez ziyaret edenler için iki günlük bir güzergah.


1. Gün: Sultanahmet

Sabah Gezisi

İstanbul'un turistik merkezlerinin kalbi olan Sultanahmet semtinde, imparatorluk camilerinden büyük saraylara kadar şehrin en ikonik yapılarını bulabilirsiniz. Gününüzü Sultanahmet Meydanı'nda başlatın ve güzel Ayasofya'sını ziyaret edin. MS 537 yılında inşa edilen bina, 1453 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülene kadar 1936 yılından itibaren müzeye dönüştürülene kadar Doğu Ortodoks Katedrali olarak hizmet vermeye başladı.

Meydandayken Sultanahmet Camii olarak da bilinen Sultan Ahmet Camii'ni görmeyi unutmayın. 1609-1917 yılları arasında I. Ahmed'in saltanatı sırasında yaptırılan yapı, iç duvarlarını süsleyen elle boyanmış mavi fayanslarla ünlüdür. Meydanın tam karşısında, eski Konstantinopolis'in altında uzanan yüzlerce eski sarnıçtan en büyüğü olan ünlü Yerebatan Sarnıcı'nı bulacaksınız. Bizans İmparatoru I. Justinian döneminde altıncı yüzyıla kadar uzanan antik su deposu belki de çarpıcı Medusa sütun üsleri için dikkat çekmektedir.

Öğle Gezisi

Bir dahaki sefere yerli halkın favori restoranı Sultanahmet Köftecisi'nde hızlı bir şeyler yemenin vakti geldi. 1920 yılından bu yana açılan aile tarafından işletilen uğrak, dördüncü neslin, köfte için aynı geleneksel tarifi takip etmeye devam ettiğini bugün görüyor. Burada menü çok basit ama lezzetli: köfte, piyaz (salatalık ile beyaz fasulye salatası) ve turşu sebze.

Öğleden Sonra Gezisi

Dolgunuzu yaptıktan sonra Topkapı Sarayı Caddesi'ni geçerek bir sonraki önemli görüşe geçin: Topkapı Sarayı. Saray, yaklaşık 400 yıldır Osmanlı sultanlarının ikametgahı olarak, en cömert devlet vesileleri ve kraliyet kutlamaları yaptı. Bu noktada günün geri kalanını, saat 19: 00'a kadar açık olan İstanbul Arkeoloji Müzesinde bu bölgede geçirmeye ya da dünyanın en büyük çarşamba kapılarından biri olan Kapalıçarşı'ya alışveriş yapmaya karar verebilirsiniz. İkincisi için cadde tramvayını Çemberlitaş durağına götür.


Akşam Gezisi

İstanbul'un tarihi güzelliklerine hayran olduğumuz bir günün ardından, Balıkçı Sabahattin'de yemek yiyerek nostaljik ortamı sürdürmeye devam edin. Yenilenmiş bir Osmanlı konağında yer alan bu geleneksel balık restoranı 1926'dan beri açıktır ve eski bir zaman İstanbul'a geri döner. Günün tadına eşlik etmek için günlük üretilen mezelerden seçiminizi yapın.

2. Gün: Karaköy, Galata, Çukurcuma

Sabah Gezisi

Bu kasırga turunun ikinci gününde, İstanbul'un daha yerel bir yerini keşfetme zamanı geldi. Önce, kentin en popüler semtlerinden biri olan kafe, dükkan ve sanat galerileri ile dolu olan Karaköy'e gidin. Bazı üst duraklar arasında Mae Zae tasarım mağazası, artSümer sanat galerisi ve Bey Karaköy erkek giyim mağazası yer alıyor.

Öğle Gezisi

İştah açtı mı? Geleneksel, ev yapımı Türk yemeklerini modern bir bükülme ile sunan Karaköy Lokantası'na gitmeyi unutmayın. Menü düzenli olarak değişir, ancak varsa, alinazik sipariş edin (patlıcan püresi yatağında yavaş pişirilmiş kuzu).

Öğleden Sonra Gezisi

Derin bir nefes al, tüm ilçenin üstünde yükselen Galata Kulesi'ni izleyerek kolayca ayırt edebileceğiniz Galata mahallesine doğru yokuş yukarı bir yürüyüş yap. Burayı keşfetmek için en iyi caddelerden biri, mükemmel moda ve tasarım butikleriyle ve bir çukur durağı için en iyi kafelerden biri olan Mavra ile kaplı Serdar-ı Ekrem.

Hareketli İstiklal Caddesi'ne kadar yolunuzu ayırın ve nadir antik taşların bir hazinesi olan Çukurcuma'ya giden yılana Taksim Meydanı'na dönün (A la Turca, benzersiz buluntular için cennettir). Nobel Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk'un aynı adı taşıyan romanından uyarlanan Masumiyet Müzesi'ni de bulacaksınız.

Akşam Gezisi

Veda akşam yemeği için, soğuk bir bardak rakı ile kusursuzca hareket eden lezzetli meze yemeleri bulacağınız geleneksel meyhane (lokali) Demeti için bir kestirme yol açın. Boğaz manzarası için, balkonda yer alan masalarından birine önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd