Ana içeriğe atla

Türkiye'yi Daha İyi Anlayabilmenizi Sağlayacak 8 Festival



Opera ve bale ile film, tiyatro ve rock müziğine kadar Türkiye, her ilginin birbiri ardından müthiş bir olayla bastırıldığı birçok festivale sahiptir. Herkesin ziyaret etmesi gereken, Türkiye'de her yıl düzenlenen en iyi festivallerden bazılarını inceleyin.

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Türkiye'nin en şaşırtıcı festivallerinden biri, Antalya dışındaki yaklaşık 2.000 yıllık Roma Aspendos Tiyatrosu'nda her yıl düzenleniyor. Dünyanın en iyi korunmuş antik tiyatrolarından biri olan Aspendos Festivali, geçmişten günümüze birçok ülkenin en ünlü uluslararası opera ve bale şirketlerinden bazılarını içeren bir sahne şaşırtıcı bir birleşimidir. Bazı görkemli performanslar arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Aida, Deutsche Oper Berlin'den Sihirli Flüt ve Zürih Balesi yer alıyor.

Cappadox

Çok eşsiz bir konuma sahip bir diğer mükemmel festival olan Cappadox, Kapadokya'nın güzel manzarası eşliğinde 2015'ten bu yana her yıl düzenleniyor. Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve dış mekan etkinlikleri festivali olan Cappadox, Mercan Dede, Rhye, İlhan Erşahin ve Acid Pauli gibi yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getirdi.


Beş IKSV Festivali

IKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı) her yıl İstanbul'a bir gezi yapmaya değer beş festivale, Film, Müzik, Tiyatro, Caz ve Tasarım'a ev sahipliği yapıyor.

Her yıl Nisan ayında düzenlenen Film Festivali, 1983'te başladı ve Türkiye'nin ve dünyanın en büyük film festivali oldu.

Müzik Festivali 1973 yılında başladı ve Türk sahnesinde dünyanın dört bir yanından en prestijli orkestra ve toplulukların bazılarına ev sahipliği yaptı.

En genç festivallerden biri olan Tiyatro Şöleni, 2002 yılından beri varlığını sürdürmekte ve tiyatro şirketlerine ve Türkiye'den ve dışından dans gruplarına ev sahipliği yapmaktadır.

1994 yılından bu yana her yıl düzenlenen Caz Festivali, yerel ve uluslararası klasik ve modern caz, Latin ve Kuzey caz müzisyenleri, elektronik müzik ve jazz'ı bir araya getiren eserler ve İstanbul izleyicileri için çok daha fazla özellik taşıyor.

Son iki yılda iki kez düzenlenen Tasarım Festivali, yerel ve uluslararası katılımcıların tasarım fikirlerini belirli bir tema altında bir araya getiriyor.


Rock n'Coke

Türkiye'nin en büyük kaya festivali kesinlikle İstanbul'a gezmeye değer. 2003 yılında kurulan ve Coca Cola sponsorluğunda kurulan Rock n'Coke, Hezarfen Havaalanı'nda düzenlenen ve Limp Bizkit, Motörhead, Travis, Moby, Nine Inch Nails, Muse gibi bazı önemli müzisyenlere ev sahipliği yapan büyük bir festivaldir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd