Birkaç yaz saati istisnasıyla, Türkiye'nin yenilikçi restoranlarının çoğu, en büyük ve en kozmopolit kenti İstanbul'da bulunmaktadır. Michelin'in yıldızlara layık tatma menülerinden modern bir bükülme ile Türk klasiklerine kadar, bunlar Türkiye'nin en iyi restoranlarıdır.
Nicole Restaurant
Gerçekten Türkiye'nin ilk Michelin yıldızı olan Nicole Restaurant'a layık bir restoranın şefi Aylin Yazıcıoğlu, Cambridge Üniversitesi'nde doktorasını bırakıp mutfağındaki gerçek tutkusunu sürdürdü. Eğitimini Paris'teki Cordon Bleu Enstitüsünde tamamladıktan sonra, Nicole Restaurant'ı açmadan önce birçok değerli Fransız şef ile çalıştı. Fransız lezzetlerinin ve Türkiye'nin en taze malzemeleriyle birleştiği mevsim bakımından tadına bakılmış tadım menüsünde, Türkiye'nin butik bağlarından gelen şaraplar eşliğinde sunuluyor. Zarif teras katında yemek odasından İstanbul'un şaşırtıcı manzarasını anlattık mı?
Hünkar
Bir İstanbul klasiği olan Hünkar, 1950'den beri sofistike Nişantası semtinde esnaf yemeklerinin lüks bir versiyonunu sunuyor. Giriş yaptıktan sonra, günün taze yapılmış yemeklerinden seçim yapabilmek için kafeterya tarzı ekrana yürüyerek gidebilirsiniz. Bizim favorilerimiz kuzu incik (patlıcan içine sarılmış yavaş pişirilmiş kuzu) ve kadınbudu köfte (yumurta ve una batırılmış ve kızartılmış pilavlı ve köftelik köfteler).
Borsa Restoran
Gerçek bir İstanbul klasiği olan Borsa'nın kaliteli yemek odası, 1927'den beri Türk mutfağının en iyisini sunuyor. Restoran, sofistike tavırları ve mükemmel mutfak uygulaması açısından o zamandan beri pek değişmiyor. Burada yaprak sarması (yaprak dolması) ile kuzu tandır'a (patlıcan püresi ile konya tarzı kavrulmuş kuzu incik) kadar her şeyi deneyebilirsiniz.
Orfoz
Bodrum'un en iyi restoranlarından biri olan Orfoz, denizden gelen her şeyin uzmanıdır. Tadım menüsü, füme yılan balığı, deniz salyangozlu şarap soslu, limonlu taze istiridyeler ve fırında taze midye (sadece bir kaç tane isim verin) içeren yemekler içeren harika bir yolculuktur. Tam bir deneyim için büyük bir Türk beyaz şarabı sipariş ettiğinizden emin olun.
Karaköy Lokantası
Çağdaş bir esnaf restoranı olan Karaköy Lokantası, klasik koyu turkuaz çinileri ve penceredeki değişen sanat tesisatlarıyla ünlü hale geldi. Gün boyunca klasik Türk ev yemeklerini bulacaksınız; akşam ise menü meze, taze balık ve bol miktarda rakı ile değişiyor.
Yeni Lokanta
İstanbul'un gurme kalabalığı arasında bir diğer favori olan Yeni Lokanta, en iyi Anadolu tariflerini ve malzemelerini alır ve onlara modern bir yorum getirir. Ünlü şef Civan Er'in tatma menüleri daima lezzetli ve başka yerlerde kolayca bulamayacağınız lezzet kombinasyonları sunuyor.
Alancha
İstanbul'un en seçkin restoranlarından biri olan Alancha doğada deneme amaçlı. Minimal tonlarda loş ışıklandırılmış yemek salonundan, Anadolu tarihinin derinliklerine esin kaynağı olan tatma menüsünden Alancha'daki bir deneyim oldukça unutulmaz.
Memedof
Bodrum'un en iyi restoranlarından biri olan Memedof, kasabadaki en taze deniz ürünlerinin tadına bakmakta ve yazın neden her zaman dolu olduğunu açıklamaktadır. Özellikle sahilde oturmak isterseniz, önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir. Meze'den günlük yakalanan taze balıklara kadar her şey her seferinde mükemmel.
Bebek Balıkçısı
İstanbul'un en sevilen deniz ürünleri restoranı Bebek Balıkçısı, Boğaz'ın hemen üstünde, lüks Bebek mahallesinde yer almaktadır. Sofistike bir ortamda, mükemmel meze ve taze balıkların (tercihen ızgara) tadını çıkaracaksınız, ayrıca ruh halini ayarlamak için rakı da alacaksınız.
Asitane
Eski Osmanlı saray mutfağının gerçek bir temsilcisi olan Asitane, 1991'den beri 200'den fazla tarihi tarifini canlandırıyor. Ciddi bir bilimsel misyonu var: padişahların ve mahkemelerin eşsiz lezzetlerini canlı tutmak. Ünlü restoran, Osmanlı sarayının gerçek lezzetlerini denemek için bir zorunluluktur.
Yorumlar
Yorum Gönder