Ana içeriğe atla

Türkiye'deki En Güzel Şelaleler Listesi


Türkiye'nin doğal manzarası, uzak dağ köylerinden Akdeniz kumsallarına kadar her şey dahil olmak üzere çarpıcıdır. Tabii ki, şelaleler de ülkenin doğal güzelliklerinin bir parçasıdır ve sonraki gezinizde ziyaret etmek için en iyiyi topluyoruz.

Düden Şelaleleri

Elbette Türkiye'nin en ünlü şelalelerinden biri olan Düden Şelaleleri, hepsi Antalya'da bulunan bir üst ve alt alan olarak ayrılır. Dudenbaşı Şelalesi (üstte), çevredeki piknik alanlarında yerli halkın soğumaya başladığı yerdir ve aynı zamanda şelalenin daha küçük derelere dağılmış olduğu yerlerdir. Bu akarsular daha sonra, doğrudan dramatik bir düşüş (en iyi suda bir tekneden görülen) ile Akdeniz'e inen daha düşük şelale içerisine akmaya başlarlar. Üst Düdenbaşı şelalesinin dar bir merdivenle ulaşılabilmesi için akan suyun arkasında muhteşem bir mağara bulunmaktadır.

Erikli Şelalesi

Marmara bölgesinin en ünlü şelalelerinden biri olan Erikli Şelalesi ağaçlar arasında neredeyse gizlidir. Erikli dağ köyü, özellikle köyün çiçek açan meyve ağaçlarını çok sevecek yürüyüş meraklıları için çok görülmeye değer.

Ucansu Şelalesi

Akdeniz bölgesinin keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden biri olan Ucansu Şelalesi, yemyeşil çam ağaçlarının arasında yer alır ve onu keşfedenler için oldukça etkileyici bir manzara.

Manavgat Şelalesi

Güçlü Toros Dağlarının doğusundan kaynaklanan Manavgat Şelalesi'nin suyu dağlar, ormanlar ve kanyonlardan akar ve nihayet Manavgat şehir merkezindeki şelale biter. Sonuçta, yüksek olmayabilecek güzel bir geniş şelale olur, ancak kesinlikle çok fazla gç ve güzellik vardır. Manavgat Nehri, nehirde serin bir dalış yapmak için duraklar içeren tekne turu yapmak için de mükemmel bir yer.

Ilıca Şelalesi

Ilıca köyünün kenarında bulunan Ilıca Şelalesi, yaklaşık 30 dakika süren güzel bir yoldan yürüyerek ulaşılabilir. Yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı akan şelale, çevreleyen güzel bitki örtüsünün yanı sıra suyun birlikte havuzlandığı güzel gölde dikkat çekmektedir.


Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi, şelaleyi şekillendiren kanyonun yanı sıra, bölgedeki güzel çam ağaçları (yürüyüş yapmak için mükemmel) için de özellikle dikkat çekicidir. Yaklaşık 10 metre düşüşten sonra şelale, kaplumbağa, yengeç ve balık gibi birçok sakinle birlikte tatlısu havuzuna akar. Bölgede ayrıca yerlilerin ve ziyaretçilerin doğada rahatladıkları piknik alanları ve restore edilmiş bir değirmen de var.

Muradiye Şelalesi

Muhteşem bir manzara ile, büyük Muradiye Şelalesi, özellikle kışın su donduğu zaman etkileyicidir. Yaz aylarında ziyaretçiler yakınlardaki ormanların gölgesinde serinlenebileceği gibi Van'ın diğer doğal güzelliklerini de gezebilirler.


Tortum Şelalesi

Şelalenin en sakinlerinden biri olan Tortum Şelalesi, Doğu Anadolu'da Erzurum'un kuzeyinde bulunmaktadır. 48 metrelik bir düşüşle ülkedeki en yüksek şelale merkezlerinden biri olan Tortum, ziyaretçilerin şelaleyi yakından görebileceği bir gözlem platformu da dahil olmak üzere dinlence alanları ile çevrili güzel bir göle akıyor.

Tatlıca Şelalesi

Türkiye'nin Karadeniz bölgesine ait başka bir doğa harikası olan Tatlıca Şelalesi, 15 metrelik bir yükseklikten Karasu Nehri'ne doğru güzel bir doğal çevre ile birlikte düşüyor. Ziyaretçiler genellikle bölgedeki diğer şelalelere bakmak için nehri izlemeye devam ediyor. Tatlıca, yaz ve sonbahar sezonunda Mayıs ve Kasım ayları arasında kamp yapmak için de mükemmel bir yer.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd