Ana içeriğe atla

Lviv'deki 10 En İyi Kafe


Lviv'deki kafelerin seçimi muazzam; benzersiz mutfaklardan sade ve hızlı olanlar için herkes için bir tane var. Her yer, Ukrayna'nın Galiçya bölgesine özgü kendine has bir ambiyansa sahiptir. Ziyaret etmeniz gereken yerlerin çoğu şehir merkezinde bulunmaktadır, bu nedenle zamanınızı dolaşırken harcamayın ve Lviv'deki en iyi 10 kafenin etrafında bir gastronomi turu yapın.

Lviv El Yapımı Çikolata

Lviv Handmade Chocolate'da çikolata eski tariflere göre hazırlanır. Çok çeşitli tatlılar, çikolata kaplı kuru meyveler ve şekerli şuruplarla kahve içeceği var. Oraya vardıktan sonra, ayrılmak imkansızdır. Kafe, tatlı bir diş için gerçek bir cennettir. Ayrıca, yerel yayınevinden Vydavnytstvo Starogo Leva adlı kitaplar satıyorlar. Öyleyse, işi zevkle birleştirip, cazip bir kitabın sayfalarını çevirirken fıstıklı çikolata çikolata yemeyi tercih edersiniz?

Lviv Galician Peynirli Kek ve Strudel Fırını

Lviv Galician Cheese Cake ve Strudel Fırını, ya da Lvivski Plyatski, Ukrayna'da syrnyky'de (süzme peynir krepleri) uzmanlaşmış ilk yer oldu. Burada, zevkinize bağlı olarak bir yemek hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı veya öğle yemeği için, somon, et veya sebze ile birlikte biraz lezzetli plyatski (ev yapımı kekler için Galiçyaca sözcükleri) sipariş edin. Bir sos olarak smetana (ekşi krema) seçin. Bu arada, bir tatlı için çok çeşitli tatlı dolgular var: kiraz, elma veya haşhaş.

Zolotyy Dukat

Bu kafe'nin gizemli havası ve aromalı kahveleri, yerliler ve turistler arasında oldukça popüler. 2004 yılında açıldı ve o zamandan beri yer her zaman kalabalık. Zolotyy Dukat'ın olağanüstü özelliği, olağanüstü iç mekanı: yansıtılmış tavan ve sessiz aydınlatma. Zolotyy Dukat'ın sahipleri, taze kahvenin farklı zevklere sahip olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle, ziyaretçiler açık mutfaktaki 40 çeşit taze kahveyi izleyebiliyorlar.

Efsaneler Evi

The Legends of House, bir hediyelik eşya dükkanı, bir eatery ve Lviv şehrindeki muhteşem bir görüntüleme noktasını birleştiren masal bir yerdir. Dört katlı dar ve sarmal bir ahşap merdivenle donatılmıştır. Konuklar kafalarına çarpmamak için her iki tarafa yastıklar asılır. Binanın en üstüne ulaştıktan sonra, gizemli bir şekilde orada göründüğü bir arabada bir resim çekebilirsiniz. Geleneksel Ukraynalı gıdaları henüz denemediyseniz, Legends House'un tanıtımı yapmak için mükemmel bir yer.


Altın Gül altında

Golden Rose, Yahudi ve Galiçyanın mutfaklarından oluşan bir kafe. Lviv'in tarihi Yahudi mahallesinde, Golden Rose adında yıkılmış sinagogun yakınında bulunuyor. Mekan, geleneksel bir Yahudi evinin sıcaklığını ve misafirperverliğini atmosfer yaratıyor. Fakat en ilginç kısım, ziyaretçilere faturalandırmadan sonra sipariş edilen yemekler hakkında pazarlık yapmak için garsonlarla görüşme olanağı sunan hiçbir fiyat menüsüdür.

Gaz Lambası

Burası, 1853 yılında Lviv'de icat edilen geniş bir gazyağı lambaları koleksiyonuna sahip ilk Ukrayna müze restoranı. Bina, 200'den fazla aydınlatma cihazının sergilendiği evin üç katını işgal ediyor. İçecekler cam şişelerde servis edilir ve garsonlar "ayrılmış" bir işaret yerine masaya bir kutu koyarlar. Gas Lamp, öğle veya akşam yemeklerinde, ziyaretçilerin lezzetli yemek yemek ya da içki içmekle kalmaz aynı zamanda Lviv lambalarının geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için de büyüleyici bir yerdir.

Cukiernia

1999'da başlayan bu küçük kafe günümüzde üç odaya sahiptir. İlk oda, şekerlemeler seçebileceğiniz bir gösteri penceresine sahipken, diğer iki salonda ziyaretçiler için masalar var. İç mekan çizgili duvar kağıtlarının yerel geleneğinde, minderlerle viyanadaki sandalyelerde, dantel masa örtülerinde ve raflarda süslemelerde yapılır. Kafenin adı, hamur işleri ve tatlılar (Ukrayna'da cukierky) büfesi çok büyük olduğu için bir kerede her şeyi denemek imkansız olduğu için kendisi için konuşuyor. Takeaway seçeneği bu konuda faydalı bir yoldur.

Glory Café

Bu kafe, Lviv'deki pek çok mekandan farklı, dikkate değer bir iç mekana sahiptir. Burada çok yer var - üç oda ve tezgahın bulunduğu bir salon, hem de yüksek tavanlar. Buradaki mülkiyetli tahıl karışımı kullanılır; oranları yıllarca gizli tutulmuştur. Menüde sandviçler, tostlar ve tatlılar sunulmaktadır. Glory Café, hızlı bir hizmet sunmakta olup, atıştırmalıklarla mükemmelleşmekte ve ardından şehrin mimarisinin keyfini çıkarabilmektedir.


Kabarcık Waffle

Lviv'deki Bubble Waffle, Ukraynalılara sunulan ilk franchise ağı. Her waffle lezzetli dolgular, tuzlu veya tatlı ile doldurulmuş 30 top içerir. Kafe, imza tarifi ile hazırlanan, taze pişmiş gofret hamurunda uzmanlaşmıştır. Yemek lezzetli ve besleyici. Tabii ki, mekan içecekler servis ediyor: espresso ve içeceği olan içecekler.

Dzyga

Lviv'deki Dzyga kafesi sanatsal insanlar, meraklı turistler ve yerel bohemler için kesinlikle efsanevi bir yer. Dzyga genellikle çok sayıda sanatsal fuarlara ev sahipliği yapar. Mekan, 20. yüzyılın başında eski Lviv tarzında dekore edildiği için atmosferi besliyor. Kafede dört salon, hediyelik eşya dükkanı ve güzel bir yaz terası bulunmaktadır. Yemekler, Galiçya ve Avrupa mutfağının tariflerine göre sunulmaktadır. Kahvaltı yapmak ya da bir bardak kahve içmek için güzel bir yer.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd