Ana içeriğe atla

İzmir'den En İyi Gün Gezileri


Ege'nin konumu ile İzmir, plaja bir gün ile ciddiyetle tarihsel açıdan önemli cazibe merkezlerine kadar birçok farklı günübirlik geziye sahiptir. İşte size sadece bir iki saatlik sürüş mesafesinde olan en iyi gezilerden bazıları.

Çeşme ve Alaçatı

Çeşme, Haziran ve Ağustos ayları arasında plaj kulüpleri ve barolarını dolduran gençlerin özellikle yaz mevzilerinden biri. Plaj partilerini günlük olarak ağırlayacak güzel kiralık yaz evleri ve plaj kulüpleri bulacaksınız. İmparatorluk taş evleri ve dar caddeleri ile oldukça iyi tanınmış bir rüzgar sörfü ve kitesurf sahnesi ile daha rahat bir atmosfer yaratmak için, Alaçatı'ya kadar uzanan kırsal alana yönelin.

Urla

İzmir ilindeki küçük bir kasaba olan Urla, mükemmel şarapları ile Türkiye'de biliniyor ve bir günlük gezi şarap severler için mükemmel bir seçimdir. Şarapçılık tarihinin M.Ö. 4.000 yılına kadar uzanmasıyla, Urla'nın adaşı üzüm bağları ziyaretçilere açıktır; burada Urla şarapları hakkında her şeyi öğrenebilir ve fıçılardan doğrudan farklı çeşitleri tadabilirsiniz. Şarap imalathanesinde ayrıca konuklar konaklamaları sürdürebilir ve üzüm ve budama hasatının yanı sıra güzel manzara ve sahil çevresinde trekking veya bisikletle gezintiye çıkabilirler.

Şirince

Türkiye'de en sakin gizli köylerden biri olan Şirince'nin tarihi Yunan evleri, dar Arnavut kaldırımlı sokaklar ve dost canlısı halklar, düzenlenemeyen sevincinin nedeni. Nişanyan Otelini kontrol etmeyi ihmal etmeyin, 90'lı yıllarda keşfedildiğinden beri sahibi eski Şirince köy evlerini restore ediyor. Buna ek olarak, yerel malzemelerle (kendi bahçesinden üretilenler dahil) hazırlanan Nişanyan'daki yemek, İzmir'de yapabileceğiniz en güzel gastronomik deneyimlerden biridir.

Efes

Muhtemelen İzmir'in en popüler yan gezilerinden biri olan Efes Antik Kenti, seyretmek için oldukça eski bir gösteri. M.Ö. 10. yüzyılda inşa edilen antik Yunan kenti, Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Artemis Tapınağı'nın yanı sıra oldukça iyi korunmuş Celsus Kütüphanesi ile ünlüdür. İzmir'in Basmane Meydanı'ndan doğrudan otobüsle bu çok popüler yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Bergama

İzmir ilinde görülecek başka bir önemli tarihsel manzara olan Pergamon, aynı zamanda eski bir Yunan kentiydi ve kalıntıları bugün dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri etkilemeye devam ediyor. En dikkat çekici kısmı, yamaç levreklerinden güzel manzaraya bakan Bergama Tiyatrosu'dur. Sitenin diğer etkileyici kalıntıları Bergama Büyük Seddidir, ancak tanışmak için Berlin'deki Bergama Müzesi'ne gitmeniz gerekecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd