Ana içeriğe atla

Hırvatistan'da Yapılması Gereken En Önemli 10 Şey



Hırvatistan'ın kıyı kenti Zadar, güzel ve tarihi bir şehirdir. Dalmaçyalı kıyılarında bulunan Zadar, çatışma ve savaşın ortasında olma geçmişine sahiptir. Şehrin çoğu İkinci Dünya Savaşı'ndan ve 1990'lı yılların başında Hırvat Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yıkıldı ve yeniden inşa edildi. Günümüzde gelişen Zadar şehrine günümüzde eklenen diğer bazı görkemli ve ayakta duran yapıların bazıları.

Kara Kapısı

Kara Kapısı, Zadar'ın duvarlı şehir bölümüne veya "Eski Kent" in ana girişidir. Ortaçağda Venediklilerin egemenliğinde yaptırılmış olan kent, şehrin katıyla süslenmiştir. Şehri bir zamanlar gelen saldırganlardan savunan bu etkileyici yapı şimdi dünyanın dört bir yanından gelen gezginleri karşılıyor.

Donatus Kilisesi

Eski Zadar'ın ana meydandaki bu dönen kilisenin merdivenlerine tırmanmak, ziyaretçilere geçmişle ilgili bir fikir verir - aslında Orta Çağ'a kadar uzanır. 9. yüzyılda inşa edilen bu kilise, Hırvatistan'daki Pre-Romanesk en büyük bina. Şaşırtıcı ses yankılanmaları nedeniyle birçok müzik gecesinin sitesi.

Forum

Zadar, yıllarca süren Roma egemenliğiyle şehrin her yerinde açılan, onlardan en az beklediğiniz sütunlara sahiptir. Roman Forum, yolcuların bu ortaçağ kentinde kamusal hayata neyin benzediğini inceleyebilecekleri yer. Jüpiter'e adanmış bir tapınağın harabelerini, yükselen 'Utanç Sütunu'nu ve daha fazlasını görün.

Beş Wells Meydanı

Zadar Venedik yönetiminde iken, yer üstünde beş kuyu bulunan bir yeraltı su deposu kuruldu. Sarnıç artık çalışmazken, kuyular bugün hala sağlam durumda. Meydanın köşesinde 16. ve 17. yüzyıllarda devam eden Türk saldırıları sırasında Venedikliler tarafından kullanılan Yüzbaşı Kulesi bulunmaktadır.


Gelato üzerinde Kalelarga

Bugün, lezzetli bir tatlı biçiminde İtalyan mirasının tadına bakmadan Zadar'a hiç gezi yapılmıyor. Kalelarga, Eski Sokak Zadar'a giden yaya kaldırımlarının en büyük caddesi. Old Town Zadar'ın bir ucundan diğerine uzanan bu yolcular, şehrin bütünsel bir görünümünü elde etmek için yolcular için en iyi yer ve uzun bir koni gelato.

Sfenks

İtalyanca, Macarca, Moğol, Osmanlı ve Sırp etkileri bir yana bırakıldığında, gerçek bir muamma olan Zadar'da bir yapı var. Tarihi bir villanın önüne monte edilen bir sfenksin, kurban eden bir adam tarafından bir kadına verildiği söyleniyordu. Tarihi şehir surlarının hemen dışında 10 dakikalık yürüyüşle ziyaret edebilirsiniz.

Deniz Organı

Adriyatik Denizinin kenarında mermer basamaklardan gelen derin, huzurlu sesler. Mimar Nikola Bašić, gelen ve giden dalgaların melodilerini üretmek için Deniz Organizasyonu'nu yarattı. Dalgaların ritmine bağlı olarak, gün boyunca tüm farklı ses türlerini duyabilirsiniz. Büyük müzik aletinin hemen üstündeki adımların üzerinde oturarak, biraz güneş okumak ya da okumak için vakit geçirmek için sakinleştirici bir yer.


Güneş selamı

Aynı mimarın Deniz Organına tamamlayıcı olarak düzenlediği bu güneş panelli sanat eseridir. Güneş selamlaması bütün gün güneş enerjisini toplar; bu da gece düz cam panellerin dans renkleriyle gece hayatta kalmasına neden olur. Site, güneş battığında her akşam ışık şovunu izlemek isteyen turistlerle dolup taşıyor.


Zadar Market

Yerel satıcılar, her hafta sonu şehir meydanında taze balık, ürettikleri, otlar, fırın ürünleri ve daha fazla ürün satarlar. En erken taze ürünler için oraya gidin - yolcular ve yerliler için popüler bir mekandır. Bir çanta getirmeyi unutma.


Güneşin batışını izle

Zadar ziyaretçileri her gece güzel günbatımı manzaraları ile şımarık. Güneş uzakta Adriyatik Adaları üzerine kurulu ve gökyüzü pembe ve mor ile aydınlatıyor. Her akşam izlemek için kalabalık gelir - vino dahil. Deniz organı basamaklarında, yatlarla dolu yakındaki tekne rıhtımı görünümünden en iyisi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspanya'nın En Lezzetli Tatlıları

İspanyol deniz ürünleri, tapaslar ve paella'lardan hoşnut olabilirsin, ancak İspanya'nın tatlılarını biliyor musun? Kalın ve kremsi veya yumuşak ve sevimsiz olan İspanya, tatlı bir dişe sahip herkes için mükemmel bir ülkedir. İşte en iyi İspanyol tatlısı, gevrek tepesinde kremalı Catalana'dan tarçınla doldurulmuş pirinç pudingine, reçel veya ballı peynirden ve lezzetli bademli keklerden. Turta En tipik İspanyol tatlısı, ülkenin hemen her yerinde bir menü bulacaksınız. Bu basit tatlı süt veya krema, bütün yumurta ve şekerden yapılır ve sallanan jöle benzeri bir kıvama gelmektedir. Fransız krema karameline benzer şekilde, karamel sosu veya şurubu ile kaplıdır. Arroz Con Leche İspanya'nın pirinç puding versiyonu, çocukken almaya başladığınız ve sıcak yerine soğuk servis edilen okul yemeği tipi pirinç pudinginden çok daha iyi. Bir risotto veya paella tipi pilav kullanılır, böylece pilav al dente ve çiğneyir; diğer iki ana madde süt ve şekerdir. İspanyol pilavı

Türkiye'de En Önemli Arkeolojik Sitler Listesi

Türkiye'de dünyanın en eski uygarlıklarının varlığını gösteren 28 arkeolojik alan bulunmaktadır. Neolitik Çağ'dan Roma İmparatorluğuna kadar, burada insanlığa hayran olmaya devam eden Türkiye'nin en önemli arkeolojik alanlarına bakıyoruz. Göbeklitepe Uzmanlar Şanlıurfa yakınlarındaki Neolitik bir kutsal alan olarak Göbeklitepe'nin insan yapımı en eski dini yapılardan biridir. Bir dağ sırtı üstünde duran kalker direkleri, hayvan kabartmaları ve soyut piktogramlarla bezelidir. Çatalhöyük Türkiye'nin en tanınmış arkeolojik alanlarından biri olan Çatalhöyük yerleşimi Neolitik Çağ'da Konya ilinde kurulmuştur. Büyüklüğü ve güzel duvar resimleri nedeniyle, site 1950'lerin sonunda keşfedildiğinde dünyaca ünlü hale geldi. Yenikapı 2004 yılında Marmaray Metro inşaatı sırasında İstanbul'un Yenikapı ilçesinde arkeolojik kalıntılar bulundu ve dünyanın en büyük arkeolojik kazılarından biri 2004'ten 2013'e kadar sürdü. Kazılarda 7000'de

Türkiye'de Sörf Yapacak Yerler Listesi

Türkiye sörf kültürünün dünyaca ünlü olmadığı halde, sörfçü ve su sporları severlerin Akdeniz'in berrak suları ile Karadeniz'in vahşi dalgalarının keyfini çıkarabileceği birkaç nokta var. Türkiye sörf gezinizi rezervasyonlamadan önce en iyi noktaları kontrol edin. Alanya Türkiye'nin en popüler sörf turlarından biri olan bu turist kasaba, güneyde, Aralık ayından Nisan ayına kadar olan sezon boyunca kusursuz. Ayda sörf yapmak için yaklaşık 20 gün ideal olan Alanya'nın hava sıcaklığı 18 ° C (64 ° F) civarındadır ve su sıcaklığı 18-21 ° C (64-70 ° F) civarındadır. Sörf yapmak için Alanya'nın en iyi plajlarından bazıları Damlataş ve Keykubat'tır; dalgalar yeni başlayanlara ve uzmanlara göre mükemmel bir seçimdir. Alanya'daki dalgaların ortalama yüksekliği 2 ila 12 feet (3,6 metreye kadar) arasında değişiyor ve sezon dışı olduğu için plajlar çoğunlukla insansız ve huzurlu. Karadeniz Karadeniz dalgalarını sörf etmenin en iyi yerlerinden biri aslınd